Kapybra-jeden z největších hlodavců

7. dubna 2007 v 18:22 |  Kapybara
Kapybara
Kapybara je největší z žijících hlodavců. Měří kolem 1 m a vážívá až 50 kg. Srst má šedohnědou, řídkou hrubou jako štětiny. Kapybary žijí v povodí řek Brazílie a Paraguaye.Spásají různé dužnaté rostliny. Mezi prsty mají plovací blány, které jim umožňují chůzi po bažinách a čilý pohyb ve vodě. Kapybary se potulují v menších skupinách těžko přístupnými bažinami a rákosinami.Nejčastěji se drží po hromadě jeden samec se dvěma až třemi samicemi, z nichž každá vodí dvě či tři mláďata. V zajetí si snadno zvyknou a jsou ke svému chovateli přítulné.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama